De ene Regel is de andere niet

Frank G. Bosman en Huib Klamer (red.), De ene Regel is de andere niet. Vijf spirituele grootmeesters over werk en leiderschap, Ten Have: Utrecht (2009), 9-789025-960346, € 12,90, 110 pagina’s.

deeneregelWerk is zeer belangrijk voor de identiteit van een individu. Vele grote denkers uit de christelijke traditie hebben hierover uitvoerig nagedacht. Zij hebben regels ontwikkeld om een balans te vinden tussen ‘ora’ en ‘labora’, tussen ontvankelijkheid en engagement. Augustinus, Benedictus, Franciscus, Ignatius en Dominicus – wat kunnen deze vijf spirituele grootmeesters ons leren over een gezond werkklimaat, over de verhouding tussen aandacht en inzet? Hoe kunnen zij ons vandaag de dag in het arbeidsleven de weg wijzen? De antwoorden op deze vragen staan centraal in de bijdragen van vijf theologische experts. Ook komen managers aan het woord die in hun dagelijks werk geïnspireerd zijn door de principes of leefregels van een van deze grootmeesters.

De integrale tekst is beschikbaar via academia.edu.

Recensies

  • “De formule is origineel. De bepertkheid van het aantakl pagina’s en de popularisering van de Regels betekenen geen kwaliteistsverlies, in tegendeel. Je maakt kennis met de levende traditie van de Kerk en krijgt – mede door de voetnoten – zin zelf verder te gaan zoeken.” (Joris, Schröder, Katholiek Nieuwsblad, 28-05-10)
  • “Hoe beknopt ook, geschiedenis en spiritualiteit van de voormannen komen goed uit de verf in dit toegankelijke boek.” (Volzin, 22-01-10)
  • “Interessant aan dit boek zijn ook de verhalen van mensen uit het bedrijfsleven die ronduit vertellen hoe zij de ideeën van de spirituele grootmeesters in hun werksituatie in de praktijk brengen. Sterke getuigenissen. De samenstellers van dit boek hebben er goed aan gedaan deze getuigenissen in interview- vorm te brengen.” (RKNieuws.net, 07-01-10)

Bestel bij BOL.com of bij uw lokale boekverkoper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s