Iedereen kent het spel Pokémon Go wel, of heeft er in ieder geval van gehoord. De mobile game van Niantic combineerde geotracking en virtual reality zodat er een leuk spel ontstond. De game was een hit in de zomer van 2016. De nieuwste hype onder de augmented reality-games is de game The Walking Dead: Our World van Next Games. Meer dan een miljoen mensen hebben dit ruigere en realistischere spel gedownload.

Our World is gebaseerd op de uiterst succesvolle The Walking Dead, waarbij een zombie-apocalyps de Verenigde Staten heeft overgenomen. De game brengt de strijd tegen de zombies naar je eigen buurt. Middels geotracking en augmented reality (een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer) zie je – al lopend door jouw omgeving – overal om je heen zombies verschijnen. Soms moet je overlevenden redden en naar safehouses brengen, andere keren een plaag uitschakelen. Het spel bestaat uit het veelvuldig neerschieten van deze zombies. Of je dat leuk vindt, weet je binnen twee tellen. De game is voor 16 jaar en ouder beoordeeld.

Tijdens het spel verzamel je kaarten met game-vrienden, wapens en andere leuke upgrades. Spelers kunnen hun voortgang in het spel versnellen door echte euro’s neer te leggen, maar zonder extra geld kun je het spel ook prima spelen. Het leukste is je aansluiten bij een groep andere spelers, zodat je samen opdrachten kunt uitspelen. Als beloning krijg je van de game extra goede kaarten. Het helpt enorm als je een groep treft met actieve spelers. De nieuwste versie lijkt goed te werken, zonder vervelende bugs. De technische dienst van Next Games reageerde snel bij het melden van problemen.

Bron: Nederlands Dagblad