“Ik ben Frank Bosman, cultuurtheoloog van beroep, liefhebber van videogames en gezellige feestjes. Ik ben bijna 40 jaar, al 19 jaar samen met mijn lief, vader van twee puberkinderen (15 en 16 jaar oud). Je kent me misschien als columnist van BN/de Stem of NPOradio1.nl of van discussieprogramma’s als ‘Dit is de Dag‘ (radio) en ‘Tafel van Tijs’ (tv).

Binnen ‘Van Harte’ ben ik expert voor de rubriek Feestdagen. In dit item bezoeken we één of tweemaal per week een feestje ergens in Nederland. Soms een klein en intiem familiefeest als een doop of Allerzielenviering, maar vaak genoeg ook grote volksfeesten als carnaval of Sinterklaas. Als cultuurtheoloog mag ik jullie meenemen in het feest, de achtergronden, en de feestgangers.

Ik word blij van de nieuwste Assassin’s Creed of Wolfenstein-game, van vakanties met mijn lief in the middle of nowhere, van Keltische muziek en van onze twee poezen Blanche en Valentijn.

Ik ben gek op feesten. Niet alleen vanwege het lekkere eten en drinken, maar vooral vanwege de gezelligheid, de saamhorigheid en de vrolijkheid die over mensen komt zodra ze iets te vieren hebben met elkaar. Mijn eigen ultieme Van Harte-moment is met het hele gezin & aanhang Eerste Kerstavond vieren met gourmet en fondue. Sorry, maar ik ben snel heel blij 🙂

Mijn beste partytip: neem je eigen muziekinstrumenten mee, organiseer een jamsessie, laat je meevoeren op je eigen muziek.”

Bron: Van Harte (EO, NPO2)

Advertenties