BN/de Stem

Feestje


Een jonge vader en een nog jongere moeder kregen ongepland een kindje. De moeder schonk het leven aan een prachtige zoon, terwijl ze op de bus naar het gemeentehuis op weg waren om hun identiteitspapieren op te halen. Gelukkig was de chauffeur zo vriendelijk zijn bus te parkeren en de twee andere passagiers gaven met vreugde hun wollen jassen en dassen om het moeder en kind nog een beetje comfortabel te maken.

bndestem

De vader was natuurlijk verrukt en stuurde direct via Facebook, Twitter, pinterest, whatsapp, instagram en snapchat een uitnodiging de wereld in om hun kindje te komen bewonderen. Iedereen mocht komen: zo was ie wel, die vader. Maar hij kreeg vooral afmeldingen terug. De bankdirecteur moest zijn bonus nog verzilveren. De politicus moest zijn herverkiezing veiligstellen. De ambtenaar verklaarde dat hij toch echt zijn vrije dagen moest opmaken voor het einde van het jaar. De hoogleraar moest nog zijn magnum opus schrijven. En de zakenman haastte zich naar de naburige stad om net voor kerst de fabriek te sluiten.

De vader en de moeder waren teleurgesteld, maar de buschauffeur wist raad. Hij liet het jonge gezinnetje even alleen en haastte zich naar de hoek van de straat waar zijn bus was gestrand. En uit alle hoeken en gaten kwam een onafzienbaar legioen verschoppelingen tevoorschijn: vieze bedelaars, lelijke daklozen, hologige vluchtelingen, wanhopige asielzoekers, alleenstaande moeders, vaders-zonder-werk, vergeten kinderen, gehandicapten, kruimelcriminelen. Het waren er 144.000 in getal.

En zonder moeite propten ze zich met zijn allen in die ene bus. De bedelaars en de vluchtelingen maakten muziek voor het kindje. De vaders en de moeders kookten eten voor hen. De kinderen lazen het kindje verhalen voor, terwijl de gehandicapten hem in slaap wiegden. De kruimelcriminelen legden hun buit aan de voeten van de vader, die het verdeelde onder de aanwezigen.

En aan de overkant van de straat, over het meertje dat daar lag, stond de zakenman alleen in zijn kantoor. Hij keek naar de overkant en zag een fel licht verschijnen bij de bus, een licht dat de wereld verlichtte.

Bron: BN/de Stem

Advertenties