De Evangelische Omroep presenteert vandaag de opvolger van het succesvolle tv-programma Geloof en een Hoop Liefde. Vanaf 8 januari is het nieuwe programma Van Harte te zien. En ik ben erbij! (Zie ook de speciale website.)

Groepsfoto in kas-2 (met logo)

Het gaat in het programma niet alleen over persoonlijke viermomenten, maar ook over lokale of zelfs nationale feesten. Deze feesten hebben vaak een religieuze achtergrond. Daarom wordt cultuurtheoloog Frank Bosman bij het programma betrokken. Hij gaat een of twee keer in de week wat dieper in op een viering. ‘Een nieuwe rol voor mij, waar ik heel veel zin in heb’, zegt Bosman.

‘Ik verschijn vaker op televisie, maar altijd als geïnterviewde. Nu ga ik mensen zelf vragen stellen.’ Bosman gaat op locatie kijken naar een viering en legt uit wat de achtergrond hiervan is. Als voorbeeld noemt hij Dierendag. ‘Vrijwel niemand weet waarom Dierendag op 4 oktober is. Het is de feestdag van Franciscus van Assisi, die zich bekommerde om zwervers en melaatsen, maar ook om planten en dieren.’

Bron: Nederlands Dagblad

Advertenties