BN/de Stem

Hormooncoach


Net van ferry Newcastle – IJmuiden af gekomen, laad ik de BN De Stem-app op mijn mobiel. Ook tijdens de vakantie moeten er columns geschreven worden en ik heb u al genoeg vermoeid met mijn belevenissen uit Schotland. Tijd voor een beetje meer lokaal nieuws. En bij de afdeling ‘celebrity’ weet ik ineens weer waarom ik er altijd een beetje tegen opzie om weer naar mijn vaderland terug te keren. Ik citeer even: ‘Monique Westenberg, de 39-jarige vriendin van zanger André Hazes (23), heeft een hormooncoach in de arm genomen die haar moet afhelpen van aanhoudende stemmingswisselingen.’

bndestem


Kijk, ik ben nu eenmaal een zwak mens. Mijn hoofd weet heel goed dat: + = NIET KLIKKEN. Maar ook mijn vlees is soms zo verrassend zwak. Ik kan er niets aan doen, maar mijn fantasie schiet gelijk in de overdrive als ik zo’n kop en intro lees. Een ‘hormooncoach’, wat is dat? Een coach die zichzelf vol anabolen en steroïden heeft gespoten als lichtend voorbeeld voor zijn pupillen? Of hebben de synthetische hormonen de macht gegrepen en zijn ze voor hun nieuw geformeerd voetbalteam op zoek naar een coach die hun taal spreekt?

Nee, helaas. De waarheid is saaier, maar ook meer deprimerend. Ik citeer even door: ‘Volgens Westenberg is ze bijna tien maanden na de bevalling van hun zoontje Dreetje nog steeds moe en prikkelbaar.’ Zucht. En nu weet ik het dus. En ik kan het nooit meer ont-weten. Een hormooncoach is dus een dik betaalde man of vrouw die verveelde trophy wives en andere semi-BN’ers moet vertellen hoe je je hormoonhuishouding kan herstellen na een zwangerschap en bevalling.

Wat had je dan gedacht, Monique, schatje? Dat je je na negen maanden zwangerschapshormonen en minstens evenveel weken baby blues, vieze poepluiers en doorwaakte nachten van het ene op het andere moment weer de hete vamp kan voelen, die ergens diep verscholen ligt onder bergen wasgoed en vieze zakdoeken?

Je voelt je moe en prikkelbaar? Dat ligt niet aan je hormonen, dat heet ‘ouderschap’. En ik wens je hartelijk welkom.

Bron: BN/de Stem

Advertenties