Interviews & quotes

Bidden voor dummies, en voor Knevel


Andries Knevel is ziek, zwaar ziek. EO-leden bidden massaal voor genezing van hun voorman. RTL Nieuws vroeg mij om een crash course bidden. Graag gedaan natuurlijk. 

1. Het is allereerst belangrijk om je af te vragen wat bidden is. De definitie: “Bidden is je leven in handen leggen van iemand die groter is dan jij”.

2. Je hebt grofweg twee vormen van gebed. Een dankzegging (bedanken dat je iets hebt gekregen) en een smeekbede (ergens om vragen). “Vragen dat Andries Knevel weer beter wordt, is een smeekbede. En dat is heel goed om te doen.”

3. Volgens Bosman mag je net zo veel vragen als je wilt tijdens je gebed. “Je legt een probleem dat je zelf niet kunt oplossen in de handen van iemand anders: een hogere macht. Dat mag zo vaak als je wilt.”

4. “Je moet het alleen de ander (bijvoorbeeld God) niet kwalijk nemen als het niet lukt. Als Andries niet beter wordt, dan moest het zo zijn.”

5. Vragen om een nieuwe baan, een nieuwe auto of salarisverhoging; ook dat mag volgens Bosman.

6. Bidden kan ook overal. “Op de fiets, in de auto, op het werk. Het hoeft ook niet met je handen gevouwen, voor het slapengaan. Duimen mag ook.”

Bron: RTLnieuws.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s