BN/de Stem

Afwegingen


Het is bijna zo ver: de leider van de vrije wereld wordt gekozen. De man (of vrouw) die aan de Amerikaanse atoomknoppen mag zitten. Die mag beslissen over de dood of het leven van ontelbare mensen op deze aarde. De mens die mede zal beslissen of we over een decennium in een atoomhel leven of vredelievend plantjes aan het oogsten zijn op Mars. Of misschien wel alle twee. En wat een moeilijke afweging hé, mensen….

Ik volg ze goed, die Amerikaanse presidentsverkiezingen. En ik moet zeggen. Het blijft toch wel een moeilijke afweging. Ik ben blij dat ik geen Amerikaan ben. Het is toch kiezen uit twee slechteriken. En ja, hoe maak je dan de afweging op wie je gaat stemmen? Op crooked Hillary Clinton of Donald pussy grabber Trump. Toch een beetje alsof je moet kiezen tussen Geert Wilders en Mark Rutte. Of tussen een aannemer of een advocaat. Genaaid wordt je toch.

Je zal maar moeten kiezen. Aan de ene kant heb je minister Clinton, die veel te veel zakelijke emails verzonden heeft via een privé-account. En aan de andere kan heb je zakenman Trump. Ging meerdere keren failliet ondanks zijn veelgeprezen zakeninstinct. Erfde zijn fortuin in plaats van het zelf bij elkaar te verdienen. Scheidde drie keer van drie verschillende vrouwen. Heeft de oncontroleerbare neiging om vrouwen als lustobject weg te zetten, en pakt ze het liefst ‘bij de poes’.

Ja, dan is het toch een ingewikkelde afweging. Aan de ene kant heb je Clinton, die natuurlijk graag en vaak op schoot zit bij de machtigen van Washington en Wall Street. En aan de andere kant heb je dan Trump, die eerst alle Mexicaanse immigranten beschuldigt verkrachters en moordenaars te zijn, en aankondigt hen te willen laten betalen voor een muur tussen de USA en Mexico, om er vervolgens op ‘staatsbezoek’ te gaan. Ja, dat maakt de keuze toch lastig.

Ik wens de Amerikaanse kiezer veel wijsheid bij deze o zo moeilijke beslissing. Laat de rest van de wereld niet wakker worden in het zweet van de ergste horrorclown ter wereld. Kyrie eleïson.

Bron: BN/de Stem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s