Opinie-artikelen

Hoezo ‘Onze Vader’ aanstootgevend?


De Britse krant The Guardian meldt dat de meeste bioscopen in Groot-Brittannië weigeren om een reclamefilmpje van de Church of England. Het 56 seconden durend filmpje toont christenen uit diverse groepen die steeds één regel van het Onzevader opzeggen. De drie distributeurs vrezen dat religieuze uitingen het Star Wars-publiek voor het hoofd stoten en er daardoor minder mensen de film willen zien. WTF?

Wat een afschuwelijke politiek-correcte bullshit. Het zou mensen aanstoot kunnen geven? Hoe dan? Wat staat er in het Onze Vader dat aanstoot zou kunnen geven? Er staat geen enkele oproep tot geweld in, nog tot het bekeren van niet-gelovigen. Het roept op tot zelfreflectie en niet om andere de maat te nemen. Het is soms beklemmend om te beseffen dat we als christenen in een wereld leven waarin het Onze Vader aanstootgevend wordt beschouwd.

Is christen-zijn aanstoot geven? Worden er geen christenen vermoord, wereldwijd, om hun geloof? Vallen er geen duizenden christelijke doden door de handen van islamitisch geïnspireerde terroristen in het Midden-Oosten, in Afrika? En hoeveel doden vallen er omgekeerd? Hoeveel christenen vermoorden er, expliciet vanuit hun geloof, moslims?

Aanstootgevend waren de cartoons van Charlie Hebdo. Die hebben de hoogste prijs betaald, onterecht, onnodig, onbegrijpelijk. Zij antwoorden hun haters met ‘Tout est pardone’, alles is vergeven. En dan is ONS Onze Vader zo aanstootgevend dat het niet mag getoond worden in een reclamespot in de bioscoop? Wat is hier nu aanstootgevend? Is de wereld echt zijn kompas kwijt?”

Bron: NieuwWIJ.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s