Interviews & quotes

‘Boer zoekt vrouw’ maakt eenzaamheid bespreekbaar


Boer zoekt vrouw bestaat 10 jaar. De Persdienst vroeg mij om commentaar. Het programma heef iets voyeuristisch. Net als reality-programma’s als Big Brother of Utopia, talentenshows als Idols en The Voice of Holland en zelfs Heel Holland bakt. We houden nu eenmaal van binnenkijken bij de buren. ‘De mens is een sociaal wezen dat zich graag spiegelt aan anderen. Of omdat hij tegen ze opziet, zoals bij de sterren, of omdat hij zich ertegen wil afzetten, zoals bij de Tokkies’.

Boer zoekt vrouw raakt ook een groter thema als eenzaamheid. ‘Voor de kijker zijn die vrijgezelle boeren in hun vrijstaande huis midden in het niks de vleesgeworden eenzaamheid.’ Herkenbaar voor velen. ‘Omdat het met alle vervoersmiddelen en social media die we tot onze beschikking hebben makkelijker zou moeten zijn. Als het je niet lukt je eenzaamheid te doorbreken, voel je je een sukkel. Erover praten is lastig, want er rust een taboe op.’

Bron: Almere Vandaag, de Gooi- en Eemlander, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, De Limburger, Limburgs Dagblad, de Stentor, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, BN/de Stem, Brabants Dagblad, Tubantia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s